O blagodatima meda smo već pisali, a samo jedna žličica sadrži čak 70 različitih sastojaka.
Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, spominje se već 2.800 godina prije nove ere, a prva zabilješka o cimetu dolazi iz stare Kine.
U narodnoj kineskoj medicini cimet ima ugled kao lijek za prehladu i gripu, a koristi se uz čaj i svjež đumbir. Pomaže i kod smetnji pri probavi (zbog sadržaja tiamina), te revitalizira živce i krv.
Ako budete koristili napitak pripremljen po ovom receptu, zasigurno ćete brzo biti uvjereni u njegove rezultate.
Napitak pripremajte navečer, u 200 ml vode:
– Uzmite jednu veću šalicu i ulijte u nju dvije žličice cimeta i jednu veliku jušnu žlicu meda.
– Naribajte malo svježeg đumbira, oko jedne kavene žličice.
– Ulijte u šalicu prokuhalu vodu.
– Zatim dodajte tri žlice soka od limuna i poklopite šalicu tanjurićem.
– Nakon pola sata popijte pola šalice prije odlaska u krevet, a drugu polovicu popijte ujutro na prazan želudac.