Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Od svih recepata koje smo objavili posljednjih tjedana, a za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka, ovaj je najjednostavniji.
Autorica recepta Andrea Sora opisuje ih “čarobnima” upravo zbog jednostavnosti pripreme. Naime, potrebno je samo pomiješati dva sastojka u blenderu, oblikovati kekse pa ih peći do pola sata.
Dva sastojka koja se koriste su bezglutenska pa su keksi prikladni za male i velike, djecu, odrasle, ljubitelje slatkog i vegane, a ne sadrže ni dodani šećer.
“Ovi keksi su hrskavi izvana, a mekani iznutra, prirodno slatki i ukusni”, kaže Sora.
Sve što trebate jesu banana i bademovo brašno. Sastojke stavite u blender, dobivenu smjesu oblikujte u kekse i složite na papir za pečenje pa pecite 20 do 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 °C, ovisno o jačini pećnice.
Po želji ih možete dekorirati, primjerice preliti otopljenom čokoladom.
https://www.instagram.com/p/B_ehYSKD7mN/?utm_source=ig_embed
Photo by Rai Vidanes on Unsplash