
Hit emisija GradiONA u novoj sezoni donosi jedinstvenu kombinaciju edukacije i inspiracije
Televizijska emisija "GradiONA" vratila se na RTL s novom, četvrtom sezonom. Ovaj popularni format, koji već godinama osvaja gledatelje autentičnim...
Ovakve ih još niste probali!
Vjerojatno ste ih probali u milijun verzija, ali špageti iz pećnice možda su vam promaknuli. Upravo ovaj recept koji donosimo u nastavku postao je viralan, a jasno nam je i zašto…
Ovaj recept idealan je za brzi ručak ili večeru, a lako se prilagođava. Možete dodavati ili oduzimati sastojke prema svom ukusu, ili pak onome što se nalazi u vašem hladnjaku. Mnogi su ga dijelili na društvenim mrežama, posebno na TikToku i Instagramu, jer svi obožavaju jela koja izgledaju dobro, a lako se pripremaju. Ako odlučite probati ove slasne špagete iz pećnice, sigurno ćete uživati!
Sastojci:
60 grama maslaca
150 grama sitno nasjeckanog češnjaka
10 grama soli
1/2 žličice talijanske začinske mješavine
4 češnja češnjaka, mljevenog
700 grama mljevenog mesa (goveđeg ili mješavina svinjetine, teletine i govedine)
800 grama marinara umaka
15 grama sitno nasjeckanog svježeg bosiljka, plus još za dekoraciju
450 grama špageta
600 ml vrhnja za kuhanje
150 grama ribanog parmezana
150 grama ribane mozzarelle
mljeveni crveni papar (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Rastopite 2 žlice maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i ¼ žličice soli; kuhajte dok ne omekša, oko 4 minute.
Dodajte talijanski začin i 1 žličicu češnjaka; kuhajte stalno miješajući, dok ne zamiriše, oko jednu minutu. Dodajte mješavinu mljevenog mesa i 1 žličicu soli; kuhajte povremeno miješajući dok meso ne omekša, barem 6-8 minuta. Dodajte marinara umak i bosiljak; kuhajte povremeno miješajući, oko 3 minute. Uklonite sa štednjaka i stavite na stranu.
Stavite veliku posudu s blago posoljenom vodom da provrije. Kuhajte špagete u ključaloj vodi, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, ali ne smiju se raskuhati. Procijedite i ostavite sa strane.
U međuvremenu, otopite preostale 2 žlice maslaca na srednje jakoj temperaturi. Dodajte preostale 2 žličice češnjaka; kuhajte stalno miješajući, dok ne zamiriše, oko 1 minutu. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 10 minuta dok se sve ne zgusne. Sklonite s vatre i postupno umutite parmezan i preostalu 1/2 žličice soli.
Prebacite mješavinu tjestenine i kreme u podmazanu posudu za pečenje; rasporedite po cijeloj površini posude. Po tjestenini ravnomjerno rasporedite umak od mesa i po želji posipajte mozzarellu i mljevenu crvenu papriku.
Pecite u zagrijanoj pećnici dok mozzarella ne porumeni, oko 25 minuta. Pustite da odstoji 10 minuta prije serviranja.
Watch on TikTok
Foto: darrial/iStock/Getty Images Plus