OVO JE BILA TAJNA vitke linije Audrey Hepburn!

by | 24 rujna, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

I 25 godina nakon smrti Audrey Hepburn ima status ikone kad su u pitanju ljepota i stil. Njezin lik postao je zaštitni znak i asocijacija na eleganciju, umjerenost i sofisticiranost, a ona je svojim ponašanjem i osobnošću zaslužila da je ljudi i poslije puno godina promatraju kao uzor. Ratna, prisilna gladovanja i dugotrajni satovi baleta učinili su da posjeduje karakterističnu vitkost, koju nije izgubila ni u kasnijim godinama.

Nakon razvoda roditelja tijekom Drugog svjetskog rata Audrey Hepburn odlazi s majkom u Nizozemsku u potrazi za boljim životom. U tom razdoblju patila je od neuhranjenosti, astme i anemije, što je ostavilo dugoročne posljedice kojih se nije mogla osloboditi do kraja života. Uslijed oskudice u hrani, jeli su lukovice tulipana jer druge hrane nije bilo.

Kraj rata dočekala je na svoj 16. rođendan. Unatoč teškom zdravstvenom stanju, oslobođenje je vidjela kao priliku da nastavi pratiti svoje snove te se posvetila baletu i marljivom radu na sebi. Upravo je njezina vitka linija pripomogla probijanju na vrh glumačke scene.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Audrey je bila visoka 170 cm i teška 50 kilograma. Profinjenog stasa s opsegom struka od nevjerojatnih 50 cm i u kreacijama omiljenog dizajnera Givenchyja bila je simbol elegancije i ženstvenosti.

“Ljudi misle da je, zato što je bila mršava, imala poremećaj prehrane, ali to nije istina”, tvrdi njezin sin Luca Dotti. “Voljela je talijansku hranu i tjesteninu. Jela je puno žitarica, a ne puno mesa, i uzimala pomalo od svega.”

Robert Wolders, njezin zadnji partner od 1980. do njezine smrti 1993., kaže da Hepburn nikad nije bila na dijetama, nego je uživala u vježbanju, čokoladi i Scotchu.

“Znali smo hodati kilometrima, kaže on. “Imala je zdrav metabolizam i u ničemu nije pretjerivala. Imali smo smeđi kruh s pekmezom za doručak, za ručak bismo jeli piletinu, teletinu ili tjesteninu, često s povrćem iz vrta, a za večeru smo najčešće imali juhu s piletinom i povrćem. Jela bi čokoladu poslije večere, ali onu za kuhanje. Navečer bi znala popiti prst ili dva Scotcha.”

IZVOR:TPORTAL.HR