Ovim vježbama možete si u samo tri minute dnevno produljiti život
Svi znamo da su zdrava prehrana i redovito kretanje ključ kvalitetnog i dugog života. Ipak, u užurbanoj svakodnevici često ih pomalo zanemarujemo -...
Mimi Morley, kuharica i autorica na blogu o hrani naziva Hello Fresh, nedavno je podijelila nekoliko savjeta o tome koje voće i povrće treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.
“Česta je zabluda da se banane trebaju čuvati izvan hladnjaka. Ako ih stavite u hladno okruženje na željenoj razini zrelosti, time ćete produljiti njihov rok trajanja”, kaže Mimi Morley, kuharica i autorica na blogu o hrani pod nazivom Hello Fresh. Nedavno je podijelila s čitateljima nekoliko savjeta o tome koje namirnice treba čuvati u hladnjaku, a koje ne.
Dodaje kako će kora banane u hladnjaku također dobiti smeđe točke, ili pocrniti, no meso banane ostat će isto i rok trajanja produljit će se za otprilike tjedan dana.
Mnogi griješe kad je u pitanju pospremanje povrća, poput mrkve i krumpira jer ga ostavljaju u ambalaži, kako kaže.
“Korijensko povrće uspijeva u mračnim i suhim uvjetima, s puno prozračivanja, a plastična ambalaža često stvara vlagu, što stvara okruženje zbog kojeg se brzo kvari.” Dodaje i kako krastavci ne trebaju stajati u hladnjaku, nego samo na hladnom jer loše reagiraju na ekstremno hladna stanja.
I naranče je, kako dodaje, bolje držati izvan hladnjaka kako biste izbjegli da vlaga nagrize njihovu koru, a potom i okus. Najbolje ih je ostaviti na sobnoj temperaturi, u zdjeli s voćem, kako prenosi Mirror.
S druge strane, bobičasto voće, kao što su borovnice, maline, jagode, kupine i trešnje, uvijek treba čuvati u hladnjaku, dok su većini drugog voća potrebni različiti uvjeti u različitim fazama procesa zrenja, pa sve ovisi o tome u kojoj fazi je voće koje ste kupili.