Proteinski gingerbread smoothie kao doručak koji će vam dati snagu i razveseliti vas od jutra
Brzinsko čišćenje doma i kićenje drvca, odlazak na ručak "kod njegovih", pripremanje kolača za goste i kasnonoćna druženja s prijateljima - blagdan...
Krastavci su jedna od namirnica koje možete jesti bilo kada i u neograničenim količinama. Sadrže gotovo jednaku količinu vode kao i celer.
Svježi hrskavi krastavci imaju značajne zdravstvene koristi. Koža krastavca sadrži većinu svoje hranjive vrijednosti, posebno beta-karoten, koji je dobar za vaše oči.
Izvrsni su kao salata, neki ih dodaju hladnoj vodi kako bi začinili okus, no ono što mnogi ne znaju jest to da im mjesto nije u hladnjaku. Za krastavac će većina reći da je povrće, no, prema botaničarima, zapravo je riječ o voću. I zbog toga mu je mjesto na sobnoj temperaturi.
Kako kažu stručnjaci, krastavci se ne bi smjeli pohranjivati na temperaturi nižoj od 10 °C jer onda gube okus i hrskavost. Ako svježim krastavcima želite produžiti trajnost, smjestite ih u zdjelu s voćem, ali pazite da nisu u blizini voća i povrća koje proizvodi etilen, poput banana, rajčica i dinja. U suprotnom će se pokvariti.
Ako svježe krastavce narežete, pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu i konzumirajte u roku od 48 sati.