1. Filete oslića narezati na manje komade, pa ih poprskati limunovim sokom. Tikvice narezati uzdužno na tanke listove.
2. Bosiljak, peršin, odstajali sir, češnjak i malo maslinovog ulja izmiksati u blenderu te začiniti po želji.
3. Na svaki komad oslića staviti žličicu pripremljenog nadjeva, pa ga uviti u dva lista tikvice i pričvrstiti čačkalicom.
4. Tepsiju obložiti folijom i premazati maslinovim uljem, te poredati paketiće oslića i prekriti ih folijom.
5. Paketiće oslića peći pod folijom 20 minuta, a potom ih otkriti i ostaviti da se zapeku.
Prilog:
1. Neoguljeni krumpir dobro oprati, pa ga staviti peći u pećnicu dok ne omekša.
2. Napola pečene krumpire izvaditi iz pećnice, izdubiti im sredinu i napuniti je listovima slanine i ribanim sirom, te ih vratiti da se zapeku.