Paketići oslića

by | 21 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g fileta oslića
  • 3 tikvice srednje veličine
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 1/2 vezice peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 g odstajalog kravljeg sira
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl limunovog soka
  • sol, papar

Za prilog:

  • 4 krumpira srednje veličine
  • 4 lista bacon slanine
  • 80 g sira

Priprema:

1. Filete oslića narezati na manje komade, pa ih poprskati limunovim sokom. Tikvice narezati uzdužno na tanke listove.
2. Bosiljak, peršin, odstajali sir, češnjak i malo maslinovog ulja izmiksati u blenderu te začiniti po želji.
3. Na svaki komad oslića staviti žličicu pripremljenog nadjeva, pa ga uviti u dva lista tikvice i pričvrstiti čačkalicom.
4. Tepsiju obložiti folijom i premazati maslinovim uljem, te poredati paketiće oslića i prekriti ih folijom.
5. Paketiće oslića peći pod folijom 20 minuta, a potom ih otkriti i ostaviti da se zapeku.

Prilog:

1. Neoguljeni krumpir dobro oprati, pa ga staviti peći u pećnicu dok ne omekša.
2. Napola pečene krumpire izvaditi iz pećnice, izdubiti im sredinu i napuniti je listovima slanine i ribanim sirom, te ih vratiti da se zapeku.

Izvor: Dobra hrana