Paketići s kobasicama

by | 31 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 400 g tankih kobasica za roštilj
  • 200 g slanine u listovima
  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 3 žlice ulja
  • sezam

Priprema:

1. Kobasice za roštilj pomoću čačkalice izbosti na nekoliko mjesta, a potom ih popeći na vrućem ulju da porumene.
2. Pečene kobasice narezati na manje komade dužine 5 cm.
3. Svaki komad uviti u list slanine i kratko popeći na ulju da slanina porumeni. Zatim ocijediti od masnoće i ostaviti da se ohladi.
4. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 0,5 cm, pa okruglim zupčastim nožem rezati na kvadrate (7×7 cm).
5. Na svaki kvadrat staviti kobasicu u slanini i zarolati. Rubove tijesta ručno pritisnuti da se slijepe, a višak tijesta odstraniti.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati punjene paketiće. Premazati ih jajetom i posuti sezamom.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana