Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljevenu junetinu, parmezan, mrvice, jedno jaje, peršin i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
2. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati četiri valjka promjera 1,5 cm. Oblikovane valjke posuti brašnom.
3. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i podijeliti na četiri pravokutnika (dužina pravokutnika mora odgovarati dužini valjka od mesa).
4. Na svaki pravokutnik od lisnatog tijesta staviti valjak od mesa i zarolati. Potom nožem rezati manje komade dužine 5 cm. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolica.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega pripremljene zamotuljke. Odozgo tijesto zarezati nekoliko puta, premazati umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana