Paketići u medvjeđem luku

by | 10 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g mljevenog svinjskog mesa
  • 1 stručak medvjeđeg luka
  • 2 žlice zrnatog sira
  • 100 g mesnate slanine
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 dl goveđe juhe
  • 2 dl vrhnja
  • 1 dl ovčjeg kiselog mlijeka
  • mješavina začina

Priprema:

1. Polovinu luka sitno nasjeckati, a polovinu ostaviti za uvijanje.
2. Mesnatu slaninu narezati na kockice.
3. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko meso, sjeckani luk, zrnati sir, jaje, mesnatu slaninu, mrvice i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati valjčiće. Umotati ih u listove luka i pričvrstiti čačkalicama.
5. U teflonsku posudu uliti maslinovo ulje i goveđu juhu, začiniti po želji i kuhati dok ne proključa. Potom u nju spustiti paketiće luka i kuhati na umjerenoj temperaturi dok višak tekućine ne ispari.
6. Posebno pomiješat vrhnje i ovčje kiselo mlijeko pa dobijpvenu smjesu preliti preko mesnih paketića.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept