Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
S prvim padanjem lišća i mijenjanjem boja, vrijeme je da se prebacimo potpuno u jesensko raspoloženje, bilo da je riječ o slojevitom odijevanju ili hrani.
Kad pričamo o hrani, jesen znači samo jedno – sezona bundeva koje doslovno možemo raditi za doručak, ručak i večeru. Jedna šalica bundeve sadrži 250 % vašeg dnevnog unosa vitamina A, vitamin C i odličan je pomagač u očuvanju imuniteta. Iako vam je prva pomisao vjerojatno juha ili pire od bundeve, danas donosimo nešto drukčiji recept kako bi svoju omiljenu namirnicu mogli uvrstiti i u doručak. Palačinke od bundeve, da, zvuči savršeno, a takav je i okus. Osim što su bogate vlaknima, kalcijem i željezom, obiluju i proteinima pa su idealan obrok za početak dana.
Sastojci:
½ šalice bademovog mlijeka
¼ šalice brašna od cjelovitog zrna
¼ šalice bademovog brašna
¼ šalice bundevinog pirea
1 žličica konopljinog srca
¼ žličice pumpkin pie začina
¼ žličice praška za pecivo
Malo soli
Malo šećera ili stevije (pogotovo ako koristite nezaslađeno bademovo mlijeko)
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok se potpuno ne razradi. Zagrijte tavicu na srednjoj toplini i poprskajte je sprejem za pečenje. Uzmite više smjese kako bi palačinke bile deblje i pecite dok lagano ne posmeđe s obje strane. Umaci po ukusu.
Foto: Unsplash