Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Za tijesto:
Priprema:
1. U posudi za miješanje pomiješati brašno, đumbir, cimet i ribanu koricu limuna. Polako promiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
2. Bademe kratko blanširati u vodi, a zatim ih procijediti od viška tekućine i oguliti.
3. U smjesu od brašna i začina dodati nasjeckane suhe smokve, pečene lješnjake i blanširane bademe, pa promiješati.
3. Posebno pomiješati med i šećer, te kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusti sirup. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.
4. Pripremljenu smjesu preliti preko nasjeckanih sastojaka i dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti u nju smjesu za kolač. Nauljenim rukama poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 160 ºC oko 30 min.
6. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, a zatim narezati na kockice željene veličine i posipati šećerom u prahu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept