Panirana piletina

by | 6 srpnja, 2014

Clipboard02

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 dl jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica žutog šećera
  • 2 žlice usitnjene majčine dušice
  • 150 g krušnih mrvica
  • 40 parmezana
  • 100 g čipsa
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle i blago istanjiti batom.
2. Pomiješati jogurt, senf, pasirani češnjak, majčinu dušicu, šećer i začine po želji, pa dobro izmiješati. Preliti preko piletine i ostaviti u hladnjaku da se marinira 60 min.
3. Posebno pomiješati krušne mrvice, parmezan i samljeveni čips.
4. Mariniranu piletinu uvaljati u smjesu za paniranje.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem, a zatim u nju poslagati paniranu piletinu. Odozgo poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200º C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept