1. Luk očistiti i narezati na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Patlidžan oguliti, te i njega narezati na kockice.
3. Na malo ulja popirjati luk i češnjak, a zatim dodati mljevenu junetinu, te i nju kratko popirjati. Zatim dodati patlidžan i nastaviti s pirjanjem.
4. Nakon toga dodati ribano tijesto, mljevenu papriku i začine po želji. Uliti 2 dl soka od rajčice i nastaviti s pirjanjem dok ribano tijesto ne omekša.
5. Paprike babure pažljivo izdubiti i napuniti pripremljenim nadjevom. Zatvoriti ih kolutovima rajčica.
6. U veću posudu uliti malo ulja, dodati brašno i kratko popirjati. Zatim postepeno dolijevati sok od rajčica uz neprekidno miješanje dok se ne zgusne. Zatim dolijevati malo vode da bi se dobio rijeđi umak. U umak od rajčica dodati šećer i začine po želji.
7. Na kraju u umak spustiti punjene paprike sa završecima okrenutim nagore i kuhati ih na umjerenoj temperaturi dok ne omekšaju.