Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Priprema:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje. Piškote natapati u mlijeko, pa njima obložiti dno i stranice kalupa.
2. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka, pa s 100 g šećera i vaniln šećerom skuhati na pari. Pred kraj kuhanja dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. Omekšali maslac pjenasto umutiti, pomiješati sa smjesom od čokolade i izmiksati. Na kraju dodati ocijeđene višnje i nasjeckane lješnjake. Promiješati kuhačom.
4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, a zatim postepeno dodavati preostali šećer uz neprestano miksanje.
5. Šaum od bjelanjaka pomiješati s kremom i promiješati kuhačom.
6. Pripremljenu kremu nanijeti preko piškota i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
7. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept