
Vodič kroz biljna mlijeka: koje je najbolji odabir za vaše potrebe?
Prehrambeno tržište značajno se proširilo u posljednjem desetljeću i proizvodi koje smo mogli naći tek na policama zemalja koje smo turistički posj...
Ako se vaša prehrana radnim danima sastoji od sendviča i brzih jela koja pripremite prije ili nakon posla, vjerujemo kako vam često dođe želja da pojedete nešto “na žlicu”. Takva jela ponekad su poseban užitak, a mnoge od nas podsjećaju na djetinjstvo.
Jedan takav recept podijelila je naša gastroblogerica Doris Valković na svom Instagram profilu @foodoris te svojim pratiteljima pokazala kako priprema paštu s grahom, odnosno paštu i fažol.
Naglasila je da je za svoju verziju koristila već kuhani grah, ali da možete koristiti i sirovi – samo ga ne zaboravite namočiti večer prije.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Za ovaj recept trebat će vam:
Priprema:
Prvo nasjeckajte mrkvu, celer, luk i češnjak. Sve zajedno popržite na ulju i posolite. Kad povrće omekša, dodajte pasatu, začine i topao povrtni temeljac. Pomiješajte i neka kuha polupoklopljeno 15-ak minuta. Za to vrijeme polovicu graha izmiksajte s malo vode. Dodajte preostali grah i izmiksanu pastu od graha, jednu šalicu (250 ml) vode i pustite da zakuha. Kad je zakuhalo, dodajte tjesteninu, pomiješajte i neka kuha još 10-ak minuta (ovisno o uputama na pakiranju tjestenine). Kad je tjestenina kuhana, poslužite s dodatkom nasjeckanog svježeg peršina i chili pahuljica.
FOTO: Pinterest