Pasta od rajčica s kobasicama

by | 6 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 400 g spiralne tjestenine
  • 400 g pelata od rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 100 g šampinjona
  • 100 g suhe kobasice
  • 100 g mesnate slanine
  • 1 žličica šećera
  • 1 feferon
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 40 g parmezana
  • 25 g maslaca
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Šampinjone, slaninu i luk narezati na kockice, suhu kobasicu na kolutove, a feferone i češnjak što sitnije.
2. Pelate rajčice izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja popržiti slaninu, luk i češnjak. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
4. Dodati pelate i šećer pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršin i feferon, začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi da se dobije željena gustoća.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, pa je procijediti.
7. U umak od rajčica dodati skuhanu tjesteninu i maslac te polako promiješati kako bi se maslac otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.

Izvor: Dobra hrana