Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Šampinjone, slaninu i luk narezati na kockice, suhu kobasicu na kolutove, a feferone i češnjak što sitnije.
2. Pelate rajčice izmiksati.
3. Na malo maslinovog ulja popržiti slaninu, luk i češnjak. Zatim dodati šampinjone te i njih kratko popržiti.
4. Dodati pelate i šećer pa pirjati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
5. Potom dodati kobasice, peršin i feferon, začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi da se dobije željena gustoća.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, pa je procijediti.
7. U umak od rajčica dodati skuhanu tjesteninu i maslac te polako promiješati kako bi se maslac otopio. Gotovu pastu posuti parmezanom.
Izvor: Dobra hrana