Pasta s tunjevinom i brokulom

by | 24 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tjestenine po želji
  • 1 brokula
  • 2 konzerve tunjevine
  • 4 dl biljnog vrhnja
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 40 g parmezana
  • sok od pola limuna
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokulu istrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi, a potom ocijediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od viška ulja.
4. Posebno pomiješati vrhnje, parmezan, začine po želji i kratko prokuhati. Skloniti sa štednjaka pa dodati češnjak u prahu, tunjevinu, brokulu, sok od limuna i promiješati.
5. Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana