Pašteta od tunjevine s kikirikijem

by | 1 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 50 g majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 ravna žlica senfa
  • 100 g maslaca
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 3 kisela krastavca
  • 50 g kikirikija
  • prstohvat češnjaka
  • 1 mala glavica luka
  • 1 pakiranje tosta
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Marinirane šampinjone i kisele krastavce ocijediti i narezati na krupnije komade. Luk očistiti i također nasjeckati na krupnije komade.
3. Maslac pjenasto umutiti.
4. U blenderu izmiksati tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, luk, majonezu, senf, češnjak i začine po želji. Miksati dok se ne dobije fina kremasta smjesa. Pred kraj miksanja dodati maslac i kratko mutiti dok se smjesa ne poveže.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
6. Tost ispeći kako bi porumenio, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.

Izvor: Dobra hrana