NAUČITE PRAVILNO KUHATI TJESTENINU i što smijete, a što ne smijete raditi
Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Doznajte tajne kuhanja tjestenine. ...
Sastojci:
Za bešamel umak:
Priprema:
1. Pužiće skuhati u slanoj vodi i procijediti ih.
2. Pelate narezati na krupnije kocke, luk sitno nasjeckati, a trapist krupno naribati.
3. Na malo ulja popržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati mljeveno meso, te i njega kratko popeći.
4. Dodati mljeveno meso, mljevenu papriku, sok i pelate, te pirjati dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati origano, peršin i začine po želji.
5. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i promiješati. Doliti mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne. Skloniti sa štednjaka, dodati jaja, parmezan i začine po želji, te dobro izmiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti te dno prekriti polovinom skuhanih pužića, posipati polovinom ribanog trapista, preliti polovinom bešamel umaka. Zatim nanijeti nadjev od mesa, prekriti ostatkom pužića, posipati preostalim sirom i preliti ostatkom bešamela.
7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept