Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Za umak:
Priprema:
1. Pačetinu narezati na četiri šnicle i unakrsno zarezati po koži.
2. Posebno umutiti sok od naranče, med i aceto balsamico.
3. Pripremljeno meso popržiti na malo ulja najprije sa strane gdje je koža, a kada porumeni, i s druge strane. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati umak od naranče.
4. Pirjano meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, bijelo vino, gustin, ribanu koru naranče i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustoća i kratko prokuhati.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine.
6. Pačetinu preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz brokulu.
Izvor: Dobra hrana