Patka u umaku od naranče

by | 13 veljače, 2013

Sastojci:

  • 700 g bijelog mesa pačetine
  • 2 naranče
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 brokula
  • ulje, sol, mješavina začina

Za umak:

  • 1/2 žličice đumbira
  • 3 žlice bijelog vina
  • 1 žličica gustina
  • 1 žlica ribane korice naranče
  • papar, sol

Priprema:

1. Pačetinu narezati na četiri šnicle i unakrsno zarezati po koži.
2. Posebno umutiti sok od naranče, med i aceto balsamico.
3. Pripremljeno meso popržiti na malo ulja najprije sa strane gdje je koža, a kada porumeni, i s druge strane. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati umak od naranče.
4. Pirjano meso izvaditi i ostaviti na toplom. U umak od pečenja dodati malo đumbira, bijelo vino, gustin, ribanu koru naranče i začine po ukusu. Doliti malo vode da se dobije željena gustoća i kratko prokuhati.
5. Brokulu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti od viška tekućine.
6. Pačetinu preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz brokulu.

Izvor: Dobra hrana