1. Zelene masline narezati na kolutove, sušenu rajčicu i luk na kockice, a češnjak što sitnije isjeckati. 2. Stari kruh natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti. 3. U većoj posudi pomiješati mljeveno svinjsko meso, masline, luk i češnjak, sušenu rajčicu, izmrvljeni kruh, jedno jaje i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati. 4. Od pripremljene smjese oblikovati štrucu. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, preliti s malo ulja pa u nju položiti oblikovanu štrucu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Potom izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 5. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Potom ohlađenu štrucu obložiti lisnatim tijestom. Od viška tijesta oblikovati trake i unakrsno ih prilijepiti. Premazati tijesto umućenim jajetom i posipati sezamom. 6. Ovako upakirano pečenje vratiti u pećnicu i peći dok tijesto ne porumeni.