Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjski kare zavezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, pastrnjak i mrkvu očistiti, te narezati na krupnije komade, a kukuruz skuhati u slanoj vodi.
2. Na vrućem ulju popeći svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati mrkvu, pastrnjak, celer i češnjak, doliti vode toliko da prekrije, pa pirjati dok meso ne omekša.
3. Kuhano povrće izvaditi, protisnuti i vratiti u posudu s mesom, zatim dodati mljevenu papriku, pire od rajčica, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po želji i kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim umakom i uz nju poslužiti kukuruz šećerac.
Izvor: Dobra hrana