Pečenica u pikantnom umaku

by | 31 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 3 žlice pirea od rajčica
  • 1,5 dl milerama
  • 500 g kukuruza šećerca
  • 1/2 celera
  • 1 pastrnjak
  • 3 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 dl crnog vina
  • 1 žličica mljevene ljute paprike
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Svinjski kare zavezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, pastrnjak i mrkvu očistiti, te narezati na krupnije komade, a kukuruz skuhati u slanoj vodi.
2. Na vrućem ulju popeći svinjski kare sa svih strana da porumeni, te dodati mrkvu, pastrnjak, celer i češnjak, doliti vode toliko da prekrije, pa pirjati dok meso ne omekša.
3. Kuhano povrće izvaditi, protisnuti i vratiti u posudu s mesom, zatim dodati mljevenu papriku, pire od rajčica, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po želji i kuhati još 5 minuta dok se umak ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim umakom i uz nju poslužiti kukuruz šećerac.

Izvor: Dobra hrana