Pileća kremasta juha

by | 16 travnja, 2013

Sastojci:

  • 300 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 manja tikvica
  • 300 g bijelog krumpira
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g celera
  • 1 dl vrhnja
  • 4 žlice ulja
  • 1,5 l vode
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Krumpir i tikvice oguliti i narezati na kocke, a pileće bijelo meso narezati na kockice.
2. Celer očistiti i naribati na krupno, a luk i češnjak što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati celer te i njega kratko popržiti.
4. Doliti vode, dodati krumpir i kuhati dok krumpir napola ne omekša. Potom dodati tikvice i kuhati dok povrće ne omekša.
5. Procijediti povrće, a vodu sačuvati. Povrće s malo vode izmiksati i vratiti u vodu u kojoj se kuhalo. Dodati piletinu i nastaviti s kuhanjem. Po potrebi dolijevati malo vode dok piletina ne omekša.
6. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji.
7. U gotovu juhu umiješati vrhnje.

Izvor: Dobra hrana