Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje. Poriluk očistiti i narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popeći poriluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko popeći. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša a višak tekućine ispari, dodati marinirane šampinjone i začine po želji te sve zajedno kratko popeći.
4. U ohlađenu kremu dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja. Polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
5. Uzeti dvije kore za pitu, poprskati ih s malo ulja, složiti jednu na drugu i ostaviti sa strane.
6. Potom uzeti jednu koru za pitu i poprskati s malo ulja, duž jednog kraja nanijeti malo nadjeva od piletine i zarolati. Na isti način od preostalog materijala nadjenuti i preostale kore.
7. Uzeti prve dvije kore poprskane uljem i duž jednog kraja složiti četiri punjene rolice jednu do druge. Na njih poslagati tri punjene rolice, potom dvije, a na vrh jednu tako da se dobije oblik piramide.
8. Sve zajedno pažljivo zarolati s donjim korama u roladu.
9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju staviti roladu. Premazati ga smjesom od malo ulja i mlijeka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana