Pileća štruca u umaku od vrhnja

by | 3 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 700 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g feta sira
  • 2 komada kruha
  • 2 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 glavica luka
  • 3 dl vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica gustina
  • prstohvat curryja
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Kruh natopiti mlijekom, ocijediti ga i izdrobiti, a luk sitno nasjeckati.
2. Pileće bijelo meso samljeti na mašini za mljevenje.
3. U dubljoj posudi pomiješati mljeveno meso, izdrobljen kruh, luk, jaja, pa dobro izmiješati i začiniti po želji. Na foliji razviti masu od mljevenog mesa da se dobije pravokutnik debljine 1 cm. Duž jednog kraja mesa rasporediti štapiće feta sira te zarolati. Krajeve mesa dobro slijepiti da sir ne iscuri tijekom pečenja.
4. Tepsiju nauljiti i u nju staviti roladu od piletine. Premazati ga uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Potom roladu izvaditi iz masnoće i narezati na šnite.
5. Masnoću u kojoj se pekla rolada uliti u teflonsku tavu, razblažiti je s malo vode, pa dodati vrhnje, gustin, senf i malo curryja. Šnite pečene roladu poslagati u tavu i ostaviti da se ispirjaju u pripremljenom umaku.

Izvor: Dobra hrana