Pileće šnicle u satarašu

by | 21 veljače, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 2 manje crvene paprike
  • 2 rajčice
  • 2 glavice luka
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 6 dl pileće juhe
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Luk očistiti i narezati na režnjeve, rajčice i paprike na kocke, a češnjak što sitnije nasjeckati.
2. Pileće bijelo meso narezati na tanje šnicle i začiniti po ukusu. Potom ih popržiti na vrućem ulju s obje strane da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa kratko popržiti luk i češnjak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati piletinu. Prekriti je prženim lukom, a zatim rasporediti paprike i rajčice.
5. Vrhnje pomiješati s pilećom juhom i začiniti po ukusu pa preliti preko paprika i rajčica.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok višak tekućine ne ispari.

Izvor: Dobra hrana