Pileći kroketi

by | 7 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 1 kg krumpira
  • mješavina začina
  • curry

Za paniranje:

  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • 150 g krušnih mrvica
  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Pileće bijelo meso skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti.
2. Ohlađenu piletinu sitno nasjeckati.
3. U manjoj posudi otopiti maslac, a zatim dodati žlicu brašna i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i neprestano miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja začiniti po želji.
4. U nasjeckanu piletinu postepeno dodavati bešamel umak i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje.
5. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete.
6. Krokete uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih na vrućem ulju dok ne porumene.
7. Krumpir oguliti i narezati na štapiće a potom ga ispeći na vrućem ulju i poslužiti kao prilog uz krokete.

Izvor: Dobra hrana