Pileći seekh kebab

by | 20 ožujka, 2014

kebab

Sastojci:

  • 500 g mljevenog pilećeg bijelog mesa
  • 1/2 žlice paste od đumbira
  • 1/2 žlice paste od češnjaka
  • 1 žličica paste od zelenih čili papričica
  • 2 žlice paste od indijskih oraščića
  • 1 žličica chaat masale u prahu
  • 1 žličica garam masale u prahu
  • 1 žličica bijelog papra u prahu
  • 2 žlice listova svježeg korijandera
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žlice maslaca, sol

Priprema:

1. Pomiješati mljeveno pileće meso, pastu od đumbira, češnjaka, zelenih čili papričica i indijskih oraščića.
2. Potom dodati chaat masalu i bijeli papar u prahu, listove korijandera, sok od limuna i sol. Ručno izmijesiti da bi se dobila ujednačena smjesa.
3. Vlažnim rukama od pripremljene smjese na drvenom štapiću oblikovati kebab (treba izgledati kao veliki ćevap).
4. Kebabe peći u tavi na zagrijanom maslacu uz povremeno okretanje dok ne porumene. Poslužiti dok je još toplo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept