Piletina na kineski način

by | 22 ožujka, 2013

Potrebno je:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 bjelanjak
  • 1/2 šalice kukuruznog griza
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 poriluk
  • 1 crvena paprika
  • 1 žlica konjaka
  • 1 žlica umaka od soje
  • sol
  • papar
  • 2 žlice ulja

Priprema:

1. Pileća prsa narezati na trake dužine 5 cm, poriluk i papriku na kocke, a češnjak ispasirati.
2. Meso posoliti, popapriti i natrljati češnjakom.
3. Umutiti bjelanjak u čvrst snijeg, dodati kukuruzni grizi pa polako promiješati. Potom meso umakati u pripremljenu smjesu i popeći na vrućem ulju. Pečeno meso izvaditi i ostaviti sa strane.
4. Na istoj masnoći popeći poriluk i papriku. Vratiti meso u tavu, dodati konjak i umak od soje pa još malo pirjati. Jelo poslužiti uz skuhanu rižu.

Izvor: Pošalji recept