Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Pileće bijelo meso narezati na krupnije kocke, luk na kockice, a češnjak što sitnije narezati. Mahune i crvenu papriku uzdužno narezati na tanje štapiće.
2. Špagete skuhati u slanoj vodi a potom ih ocijediti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti s malo umaka od soje i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim piletinu ocijediti i posuti gustinom. Popržiti je u voku na vrućem ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mahune i papriku te i njih kratko popržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali umak od soje, med, kockice ananasa, začine po ukusu i sve zajedno kratko popržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana