Piletina s ananasom

by | 20 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 150 g mahuna
  • 1/2 crvene babure paprike
  • 180 g ananasa iz kompota
  • 0,5 dl soja umaka
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice gustina
  • 300 g špageta
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Pileće bijelo meso narezati na krupnije kocke, luk na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckati. Mahune i crvenu papriku uzdužno narezati na tanje štapiće.
2. Špagete prokuhati u slanoj vodi, a potom ih ocijediti i ostaviti sa strane.
3. Piletinu preliti sa malo umaka od soje i promiješati pa je ostaviti da odstoji 15 min. Zatim piletinu ocijediti i preliti gustinom. Propržiti je u wok tavi na zagrijanom ulju da porumeni te izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti luk i češnjak, a zatim dodati mahune i papriku te i njih kratko propržiti. Potom vratiti piletinu, dodati preostali umak od soje, med, kockice ananasa, začine po želji i sve zajedno kratko propržiti.
5. Na kraju dodati špagete i polako promiješati kuhačom.

Izvor: Dobra hrana