Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu narezati na kocke dimenzija 1×1 cm, poriluk i ljutu papričicu na kolutove, a češnjak sitno nasjeckati.
2. Narezanu piletinu posipati brašnom pa popeći na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa popeći poriluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i pečenu piletinu te promiješati.
4. Posebno pomiješati vino, češnjak, umak od soje, đumbir, gustin i malo vode pa umiješati u pečeno meso i povrće, te sve zajedno pirjati dok se masa ne zgusne. Pred kraj kuhanja jelo začiniti po želji.
5. Rižu skuhati u slanoj vodi, procijediti i služiti kao prilog.
Recept za desert s kikirikijem možete pronaći OVDJE.
Izvor: Dobra hrana