Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso izrezati na trake širine 1,5 cm.
2. Pomiješati mljevene bademe, kukuruzno brašno, mljevenu papriku, češnjak u prahu i mješavinu začina po želji.
3. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u bjelanjke, a potom u pripremljenu smjesu od badema i slagati na papir za pečenje. Odozgora poprskati s malo ulja i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krumpir oguliti i narezati na štapiće te pržiti u vrućem ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept