Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
– 1 kg piletine
– 1 kg krumpira
– 3-4 mrkve
– 5-6 pečenih crvenih paprika
– 1 manji celer
– 600 g gljivap o želji
– 2 poriluka
– 2 glavice luka
– 2-3 češnja češnjaka
– 3 žlicemeda
– 1 žlicasenfa
– 2 dl ulja
– 4 s komada suhih rebaraca
– 100 g svježeg sira
– suvi začini po želji
ruzmarin, bosiljak, peršun, origano…)
– sol
– papar
Priprema:
1. Krumpir oljuštiti i narezati na kriškice.
2. Poriluk, luk i češnjak krupno narežite, a mrkvu, celer i papriku izrezati na trakice. Narezano povrće rasporediti na dno vatrostalne posude, pa preko njega poredati meso.
3. Za sos pomiješati med, senf, ulje i začine po želji, pa preliti preko mesa i povrća. Ostaviti pola sata da odstoji.
Finalni postupak:
1. Posudu preriti alu-folijom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 45 minuta.
2. Nakon toga skinuti foliju, posuti namrvljenim sirom i vratiti u pećnicu da se zapeče.