Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Batake odvojiti od zabataka, a zatim ih natrljati ružmarinom i začinima te popeći na vrućem ulju.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak ispasirati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, dodati gljive pa i njih kratko popržiti. Potom dodati usitnjene pelate, pire od rajčica, crno vino, senf, vinski ocat i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja doliti malo vode da se dobije rjeđi umak.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pečenu piletinu. Preliti je pripremljenim umakom od gljiva i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ºC da se peče 45 min.
Izvor: Dobra hrana