Piletina u umaku od badema

by | 18 travnja, 2013

Sastojci:

  • 800 g pilećeg bijelog mesa
  • 3 kriške kruha
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl crnog vina
  • 100 g badema
  • 3 dl pileće juhe
  • 100 g majoneze
  • 100 g sira
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Kruh narezati na krupnije kocke, a češnjak sitno isjeckati.
2. U suhoj teflonskoj tavi popeći kruh, češnjak i bademe. Zatim sve sastojke prebaciti u blender i s malo vode izmiksati da se dobije kašasta smjesa.
3. Pileće bijelo meso narezati na šnicle i popržiti na malo ulja pa dodati pripremljeni umak od badema, crno vino, pileću juhu i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj kuhanja dodati naribani sir i majonezu te polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana