Piroške

by | 16 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl vode
  • 150 g feta sira
  • 1/2 žličice octa
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 dl kiselog mlijeka
  • 1 žličica šećera
  • sol

Nadjev:

  • 200 g feta sira
  • 150 g šunke

Za prženje:

  • 4 dl ulja

Priprema:

1. Pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac te promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mlijeko, ocat, prašak za pecivo, jaja i soli po želji pa izmiješati. Postupno dodavati preostalo brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto staviti u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku 60 minuta.
4. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i narezati na manje pravokutnike.
5. Feta sir narezati na štapiće i uviti ih u list šunke.
6. Na svaki pravokutnik staviti rolicu od sira i šunke pa zarolati i spojiti krajeve. Pržiti u vrućem ulju dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana