Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Nadjev:
Za prženje:
Priprema:
1. Pomiješati mlako mlijeko, šećer, žličicu brašna i svjež kvasac te promiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. Posebno pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, feta sir, vodu, ulje, kiselo mlijeko, ocat, prašak za pecivo, jaja i soli po želji pa izmiješati. Postupno dodavati preostalo brašno i mijesiti sve dok se ne dobije glatko tijesto.
3. Zamiješeno tijesto staviti u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku 60 minuta.
4. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i narezati na manje pravokutnike.
5. Feta sir narezati na štapiće i uviti ih u list šunke.
6. Na svaki pravokutnik staviti rolicu od sira i šunke pa zarolati i spojiti krajeve. Pržiti u vrućem ulju dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana