Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Heljdine kore zarolati i narezati na trake širine 1 cm.
2. Slatki kupus očistiti od vanjskih listova i korijena, a potom ga naribati kao za salatu. Suhu vratinu i poriluk narezati na kockice.
3. Na ulju popržiti poriluk i slatki kupus da omekšaju. Pred kraj pečenja dodati vratinu i začine po želji i promiješati.
4. Okruglu tepsiju nauljiti, a zatim u nju slagati sloj narezanih heljdinih kora pa sloj kupusa i tako naizmjenično dok se ne utroši pripremljeni materijal.
5. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko i prašak za pecivo pa preliti preko pite.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana