Pita od mesa s pivom

by | 3 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 600 g mljevenog junećeg mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 dl piva
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl gazirane vode
  • 4 jaja
  • 0,5 dl ulja
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk očistiti, nasjeckati na kocke i popeći na vrućem ulju. Zatim dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj dodati pire od rajčice i začine po želji.
2. Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti dvjema korama za pitu. Nanijeti malo nadjeva od mesa i preklopiti jednom korom. Postupak (kora, nadjev) ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti dvjema korama za pitu, a krajeve uvinuti i tako zatvoriti.
3. Pripremljenu pitu rezati na trokute.
4. Posebno umutiti jaja, pivo, mlijeko i gaziranu vodu.
5. Pitu zaliti pripremljenom mješavinom i ostaviti 10 minuta da upije potrebnu tekućinu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana