Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Palentu pripremiti prema uputama s pakiranja i pustiti neka se hladi pet minuta.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti, prebaciti u nju palentu i nauljenim rukama ravnomjerno rasporediti po dnu i bočnim stranicama. Staviti peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 20 min. Izvaditi je iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi.
3. Šampinjone narezati na listove i propržiti na malo ulja.
4. Posebno pomiješati izmrvljeni mladi sir, jaja, vrhnje i šampinjone. Dodati peršin, začine po želji i dobro izmiješati.
5. Pripremljeni nadjev preliti preko pečene kore i vratiti u zagrijanu pećnicu. Peći dok nadjev ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept