


Sastojci:
- 200 g palente
- 400 g mladog sira
- 1 dl vrhnja
- 3 jaja
- 200 g šampinjona
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 3 žlice ulja
- mješavina začina
Priprema:
1. Palentu pripremiti prema uputama s pakiranja i pustiti neka se hladi pet minuta.
2. Odgovarajuću tepsiju nauljiti, prebaciti u nju palentu i nauljenim rukama ravnomjerno rasporediti po dnu i bočnim stranicama. Staviti peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 20 min. Izvaditi je iz pećnice i ostaviti da se malo ohladi.
3. Šampinjone narezati na listove i propržiti na malo ulja.
4. Posebno pomiješati izmrvljeni mladi sir, jaja, vrhnje i šampinjone. Dodati peršin, začine po želji i dobro izmiješati.
5. Pripremljeni nadjev preliti preko pečene kore i vratiti u zagrijanu pećnicu. Peći dok nadjev ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



