Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Poriluk očistiti i narezati na kockice. Zatim ga kratko popeći na malo ulja da bi omekšao.
2. Umutiti zrnati sir i vrhnje pa dodati ohlađeni poriluk i začine po želji.
3. Jednu koru izdvojiti i ostaviti sa strane. Zatim uzeti dvije kore za pitu, poprskati ih s malo ulja i složiti jednu na drugu. Premazati s malo nadjeva od sira i poriluka pa zarolati. Na isti način od preostalog materijala nadijevati i ostale kore.
4. Okruglu tepsiju premazati uljem, a potom je obložiti ostavljenom korom za pitu.
5. Preko donje kore slagati ukrug nadjevene kore jednu do druge dok se ne popuni tepsija.
6. Posebno pripremiti preljev: umutiti jaja, mlijeko, ulje i prašak za pecivo. Dobivenu smjesu preliti preko pite i ostaviti je da upije. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept