Pita od špinata

by | 28 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 400 g špinata
  • 200 g šampinjona
  • 3 stručka mladog luka
  • 1 dl ulja
  • 300 g sira
  • 300 g svježeg sira
  • 3 jaja
  • sol

Za preljev:

  • 4 dl jogurta
  • 3 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo

Priprema:

1. Očišćeni špinat skuhati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od viška tekućine i sitno isjeckati.
2. Šampinjone narezati na listove, a mladi luk na kolutove. Potom popržiti na malo ulja da povrće omekša a višak tekućine ispari.
3. U većoj posudi pomiješati špinat, izmrvljeni sir, jaja, svježi sir i pirjano povrće. Posoliti po želji i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Uzeti dvije kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati s malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo nadjeva i zarolati. Na isti način nadijevati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju poslagati nadjevene role i narezati ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana