Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za preljev:
Priprema:
1. Očišćeni špinat skuhati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od viška tekućine i sitno isjeckati.
2. Šampinjone narezati na listove, a mladi luk na kolutove. Potom popržiti na malo ulja da povrće omekša a višak tekućine ispari.
3. U većoj posudi pomiješati špinat, izmrvljeni sir, jaja, svježi sir i pirjano povrće. Posoliti po želji i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Uzeti dvije kore za pitu, složiti ih jednu na drugu i poprskati s malo ulja. Zatim odozgo rasporediti malo nadjeva i zarolati. Na isti način nadijevati i preostale kore.
5. Tepsiju nauljiti te u nju poslagati nadjevene role i narezati ih na kocke.
6. Posebno umutiti jogurt, jaja i prašak za pecivo pa preliti preko pite. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana