Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
Nadjev od špinata:
1. Špinat skuhati u slanoj vodi pa ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Mladi luk narezati na kolutove i popržiti na maslinovom ulju. Dodati špinat, začine po želji i kratko popržiti.
3. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati 2 jaja, 20 g parmezana, začine po želji i promiješati.
Nadjev od sira:
1. Pomiješati sir, 20 g parmezana, 2 jaja i začine po želji te promiješati.
Završni postupak:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 5 mm.
2. Odgovarajući okrugao kalup nauljiti pa dno i stranice obložiti lisnatim tijestom. Posebno od preostalog tijesta narezati trake debljine 1 cm.
3. Preko lisnatog tijesta nanijeti nadjev od sira i poravnati. Zatim ravnomjerno nanijeti nadjev od špinata.
4. Trake lisnatog tijesta unakrsno rasporediti preko nadjeva i završetke slijepiti za rubove pite kako bi se dobio izgled mreže.
5. Pripremljenu pitu premazati umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana