Pita od zelja

by | 15 srpnja, 2013

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 500 g sitnog sira
  • 4 jaja
  • 1 dl vrhnja
  • 2 glavice mladog zelja
  • 1 dl mlijeka
  • 3 dl gazirane vode
  • 1,5 dl ulja
  • sol

Priprema:

1. Zelje očistiti od zadebljanja na sredini i skuhati u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno pomiješati žumanjke, zelje, sir, vrhnje i malo soli po želji. Dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. Uzimati po dvije kore za pitu, poprskati ih mješavinom ulja i gazirane vode, premazati s malo nadjeva pa zarolati.
5. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati nadjevene kore.
6. Posebno pomiješati malo ulja i mlijeka te premazati preko kora. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana