Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Priprema:
1. Zelje očistiti od zadebljanja na sredini i skuhati u slanoj vodi. Zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno pomiješati žumanjke, zelje, sir, vrhnje i malo soli po želji. Dodati snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
4. Uzimati po dvije kore za pitu, poprskati ih mješavinom ulja i gazirane vode, premazati s malo nadjeva pa zarolati.
5. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati nadjevene kore.
6. Posebno pomiješati malo ulja i mlijeka te premazati preko kora. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana