Pita s gljivama i mladim sirom

by | 14 ožujka, 2014

pita-490x456

Sastojci:

  • 8 tankih kora za pitu
  • 40 g svježeg kvasca
  • 2,5 dl mlijeka
  • 6 ravnih žlica brašna
  • 100 g margarina
  • 400 g šampinjona
  • 1 poriluk
  • 3 jaja, sol
  • 600 g svježeg sira
  • mješavina začina

Za preljev:

  • 3 jaja
  • 2 dl vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • sezam

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati otopljeni margarin, mlako mlijeko, svjež kvasac i malo soli po želji pa dobro izmiješati.
2. Šampinjone narezati na listove, a poriluk na kockice.
3. Na malo ulja popeći poriluk, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko popržiti da omekšaju dok višak tekućine ne ispari.
4. Svježi sir izmrviti i pomiješati s tri umućena jajeta.
5. U nauljenu tepsiju staviti dvije kore za pitu. Pomoću kuhinjske četkice premazati nadjevom od kvasca. Potom nanijeti malo nadjeva od svježeg sira, a preko njega rasporediti pirjane šampinjone. Prekriti korom za pitu te isti postupak nadijevanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Pripremljenu pitu narezati na kocke. Posebno umutiti jaja, vrhnje i mlijeko pa preliti preko pite. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept