Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće hrenovke skuhati i narezati na kolutove.
2. Mrkvu narezati na kockice te ju zajedno s graškom i kukuruzom šećercem skuhati u slanoj vodi.
3. Posebno umutiti jaja, vrhnje, mlijeko, prašak za pecivo i začine po želji. Dodati izmrvljeni feta sir i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 5 mm, a potom okruglim zupčastim nožem oblikovati pravokutnik veličine tepsije.
5. Tepsiju nauljiti i u nju prebaciti oblikovano lisnato tijesto.
6. Preko tijesta rasporediti kolutove hrenovki i skuhano povrće te sve preliti pripremljenom smjesom od sira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana