3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Potrebno je za kore:
500 g maslaca, 900 g brašna, 2 jaja, 2 vanilin šećera
Za nadjev:
3 kg jabuka, 500 g šećera, cimet
Priprema:
U rastopljeni maslac dodajte ostale sastojke za kore, pa umijesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela. Od jednog dijela razvucite donju koru, pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih, dok ne dobijete zlatnožutu boju. Za to vrijeme, ogulite i naribajte jabuke, zasladite ih i dodajte cimet (po želji). Zapečenu koru prekrijte nadjevom, pa preko nje stavite drugu koru. Pecite u pećnici još 30 minuta. Pitu prelijte karamel sirupom i poslužite s kuglom sladoleda i listićima badema.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran organske hrane Gnezdo, www.gnezdoorganic.rs