Pita s mesom

by | 11 rujna, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje svježeg kvasca
  • 250 g margarina
  • 500 g glatkog brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 6 jaja
  • 400 g mljevene junetine
  • 2 krumpira
  • 2 dl vrhnja
  • 2 glavice luka
  • 0,5 ml ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Kvasac otopiti u malo mlakog mlijeka i ostaviti da nadođe, krumpir skuhati te krupno naribati, a luk sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti margarin, dodati brašno, nadošao kvasac, jedno jaje i dva žumanjka, te zamijesiti glatko i savitljivo tijesto.
3. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša a tekućina ne ispari. U pirjano meso dodati krumpir, vrhnje i preostala umućena jaja, te promiješati i začiniti po želji.
4. Pripremljeno tijesto podijeliti na dva dijela, pa svaku polovinu istanjiti i oblikovati prema veličini tepsije za pečenje.
5. Tepsiju nauljiti, posipati po njoj malo brašna, te dno prekriti polovinom tijesta. Na podlogu od tijesta nanijeti pripremljeni nadjev i preklopiti drugom polovinom tijesta.
6. Pripremljenu pitu premazati ostatkom bjelanjaka i staviti peći u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana