Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Kvasac otopiti u malo mlakog mlijeka i ostaviti da nadođe, krumpir skuhati te krupno naribati, a luk sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti margarin, dodati brašno, nadošao kvasac, jedno jaje i dva žumanjka, te zamijesiti glatko i savitljivo tijesto.
3. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati mljeveno meso i pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša a tekućina ne ispari. U pirjano meso dodati krumpir, vrhnje i preostala umućena jaja, te promiješati i začiniti po želji.
4. Pripremljeno tijesto podijeliti na dva dijela, pa svaku polovinu istanjiti i oblikovati prema veličini tepsije za pečenje.
5. Tepsiju nauljiti, posipati po njoj malo brašna, te dno prekriti polovinom tijesta. Na podlogu od tijesta nanijeti pripremljeni nadjev i preklopiti drugom polovinom tijesta.
6. Pripremljenu pitu premazati ostatkom bjelanjaka i staviti peći u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana