Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Isprobajte piletinu na novi način. Pripremite ukusnu roladu s nadjevom od piletine
Sastojci:
Priprema:
1. Batake i karabatake otkostiti, skinuti kožicu, pa sitno nasjeckati.
2. Sitno nasjeckati češnjak i luk i pomiješati ga sa mesom.
3. Dodati 5 žlica ulja, začiniti po želji i promiješati.
4. Kore narezati napola po dužini i prethodno namazane uljem složiti po tri, jednu preko druge.
5. Na rub treće kore staviti žlicu nadjeva i zarolati.
6. Rolade poslagati u lim prethodno podmazan margarinom.
7. Dodati u lim vode tek da prekrije dno i ostaviti u zagrejanoj pećnici da se peče na 200°C.
8. Za to vrijeme umutiti jaja sa vrhnjem za kuhanje i 100 ml vode. Dodati pola žličice soli.
9. Nakon 15 minuta izvaditi lim iz pećnice i pitu preliti pripremljenom smjesom.
10. Posuti poprženim sezamom, a zatim sniziti temperaturu na 180°C i peći još 20-25 minuta.
11. Poslužiti toplo.
Izvor: Pošalji recept